Témata ve třídách 22/23

31 srpna, 2022

I letos bude výuka ve všech třídách základní školy protkána doplňkovými rozvojovými aktivitami, které spojuje jednotné celoroční téma. Každá třída má téma trochu jiné. Děti budou během roku dostávat od paní učitelky úkoly, za které budou sbírat body. Na konci školního roku je za účast v celoroční hře čeká odměna.

Témata v jednotlivých třídách

1. třída – Pohádkový rok

Letošním školním rokem bude prvňáčky provázet kluk Večerníček. S ním budeme poznávat spoustu českých pohádek.

Je pro vás připravena celoroční pohádková hra, při níž Večerníček bude rozdávat svoje obrázky, které budou žáčci sbírat a na konci roku ten, který bude mít obrázků nejvíce, získá nějakou pěknou pohádkovou odměnu.

2. třída a 3. třída – Piráti

V letošním školním roce se nejprve zastavíme na opuštěném ostrově, kde nabereme několik trosečníků ze 3. ročníku a společně se poté vydáme na další dobrodružné putování za ukrytými “poklady”. Čeká nás nelehká cesta plná dobrodružství a objevování, ale získané poznatky a vědomosti určitě všichni piráti na palubě ocení.

Opět budeme na své cestě získávat zlaťáky a na konci  plavby je směníme za pěkné odměny! A to vše za zpěvu naší nové pirátské hymny. Takže vzhůru na palubu, brzy vyplouváme!

4. a 5. třída – Strom

Tento školní rok 2022/2023 budeme mít s dětmi ze 4. a 5. třídy celoroční téma Strom. Bude nás provázet napříč předměty – strom jako živý organizmus, strom jako součást krajiny, příběhy stromů a ty, které se odehrávaly v jejich blízkosti, podoba stromu v různých ročních obdobích, těžba a zpracování stromů, …

Symbolika stromů – strom poznání, strom života, můj oblíbený strom, národní stromy, rodokmen, …

Pozorováním a poznáváním stromů se budeme dozvídat o světě, který nás obklopuje, o jeho fungování, významu i historii a také něco o nás samotných. Každé z dětí bude mít za úkol hledat nějaký zajímavý, významný nebo oblíbený strom, o kterém nám poví, a vytvoříme si takovou sbírku zajímavých stromů.